Έλεγχος Οστεοπόρωσης

Έλεγχος οστεοπόρωσης

Οι εξετάσεις οστικής πυκνότητας είναι ανώδυνες, αλλά μπορεί να χρειαστεί να λάβετε ακτινογραφίες για να δείτε πού έχουν συμβεί κατάγματα.

Μπορείτε να κάνετε μια εξέταση οστικής πυκνότητας για να διαπιστώσετε αν έχετε χαμηλή οστική μάζα. Η εξέταση οστικής πυκνότητας είναι ένας τρόπος μέτρησης της υγείας των οστών σας. Ο γιατρός σας θα παραγγείλει μια εξέταση που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ ή υπερήχους για να εκτιμήσει την ποσότητα των μετάλλων στα οστά σας και το πάχος των οστών σας. Όσο περισσότερο ασβέστιο και άλλα μέταλλα, τόσο πυκνότερα και ισχυρότερα είναι τα οστά σας.

Η εξέταση οστικής πυκνότητας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν έχετε οστεοπόρωση πριν από την εμφάνιση καταγμάτων. Μετράει πόσο ασβέστιο και άλλα μέταλλα είναι συσκευασμένα σε μια περιοχή οστών, συνήθως στο ισχίο ή τη σπονδυλική σας στήλη. Η εξέταση μπορεί επίσης να δείξει πόσο καλά λειτουργούν οι θεραπείες οστεοπόρωσης για την ενίσχυση των οστών. Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε θεραπευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να κάνετε πρώτα μία τέτοια εξέταση ως βασικό μέτρο της κατάστασής σας, λέει η ίδια.

Η εξέταση οστικής πυκνότητας είναι ένας τρόπος παρακολούθησης της υγείας των οστών σας και βοηθά στην πρόληψη καταγμάτων που σχετίζονται με την οστεοπόρωση.

Γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν οστεοπόρωση;

Η οστεοπόρωση είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε ασθενέστερα οστά, τα οποία τελικά μπορεί να σπάσουν πιο εύκολα.

Τι είναι η εξέταση οστικής πυκνότητας;

Η εξέταση οστικής πυκνότητας μετρά τη δύναμη των οστών σας εξετάζοντας την ποσότητα ασβεστίου και μετάλλων που περιέχουν. Είναι επίσης γνωστή ως σάρωση απορρόφησης ακτίνων Χ διπλής ενέργειας (DXA ή DEXA). Η σάρωση DXA χρησιμοποιεί χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας για να εξετάσει τη σπονδυλική στήλη και το ισχίο σας, ειδικά εάν διατρέχετε κίνδυνο εμφάνισης καταγμάτων που σχετίζονται με την οστεοπόρωση.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ της οστεοπόρωσης και της οστικής πυκνότητας;

Η απώλεια ασβεστίου στα οστά σας τα καθιστά ασθενέστερα και πιο πιθανό να σπάσουν. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κάνετε σάρωση DXA σε ετήσια βάση.

Osteoporosis_and_Orthopedics
testpiknotitas-oston2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Καλέστε στο 210 86 50 457 - 210 86 26 900

Θα πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία των οστών σας κάνοντας ετήσιες σαρώσεις DXA παράλληλα με τακτικές εξετάσεις αίματος για τα επίπεδα της βιταμίνης D, καθώς η βιταμίνη αυτή συμβάλλει στη ρύθμιση της ποσότητας ασβεστίου που υπάρχει στα κύτταρα του αίματος. Εάν κινδυνεύετε από οστεοπόρωση λόγω οικογενειακού ιστορικού ή παραγόντων του τρόπου ζωής, αυτή η παρακολούθηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καταγμάτων, στη βελτίωση της ανταπόκρισης στη θεραπεία και στην προστασία από μελλοντικές επιπλοκές.

Ο Πλήρης Έλεγχος Οστεοπόρωσης περιλαμβάνει τις εξετάσεις:

Παρέχεται Εξέταση Παρέχεται Εξέταση
Ασβέστιο 25-OH Βιταμίνη D3
Φώσφορος Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Ισχίου
Παραθορμόνη Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Μέσης
Αλκαλική Φωσφατάση Ασβέστιο Ούρων 24ώρου

Τιμή Εξέτασης 80 €

CALL